Wandelcoaching

Jij wil graag medewerkers waar je op kunt bouwen. Die stabiel zijn en er staan als het nodig is.

Medewerkers die plezier hebben in wat ze doen, hun talenten goed in kunnen zetten. Veerkrachtig zijn en goed in balans met zichzelf.

Medewerkers die zichzelf goed kennen en zich bewust zijn van hun patronen en hoe die hen beïnvloeden.

Maak onbewuste patronen zichtbaar 

En daar zit vaak een uitdaging. Veel van onze patronen zijn onbewust. We nemen ze wel mee naar het werk maar zijn ons er niet bewust van.

Een medewerker is bijvoorbeeld oververantwoordelijk. Neemt werk van collega’s over, vindt het lastig om het bij de ander te laten.

Ook kan het zijn dat een medewerker conflicten uit de weg gaat. Het lastig vindt om zich uit te spreken in een groep. Zich liever op de achtergrond houdt terwijl je weet dat er heel veel goede ideeën in deze persoon zitten.

Je kunt dan tegen zo’n medewerker zeggen dat hij of zij dat anders moet doen, maar vaak zit hier een onbewuste laag onder.

Om echt iets te veranderen, is het belangrijk om die onbewuste laag te onderzoeken. Dat is wat ik doe tijdens de wandelcoaching.

 

Wat houdt de wandelcoaching in?

Z

Een moment van volledige aandacht voor de medewerker. Lekker buiten, in de natuur.

Z

Doordat we samen lopen en niet tegenover elkaar in een kamertje zitten, voelt de medewerker meer ruimte om zich open te stellen

Z

Ik luister zonder oordeel, waardoor iemand zich veilig voelt om echt zijn verhaal te doen

Z

Ik stel reflecterende vragen waardoor we vervolgens uit het verhaal kunnen stappen en echt tot de essentie kunnen komen

Z

Met een korte, laagdrempelige systemische oefening maken we dieperliggende, vaak onbewuste patronen en overtuigingen zichtbaar en kunnen we die veranderen

Waarom zou je dit met mij doen? 

Natuurlijk kun je ook zelf gaan wandelen met je medewerkers (sowieso een aanrader!). Maar als je ze met mij de natuur in laat gaan, gebeurt er iets extra’s.

Doordat ik een onafhankelijk persoon ben en echt oordeelloos luister, voelt iemand zich veilig om in alle openheid zijn verhaal te doen.

Iets uitspreken en erkennen wat is, geeft vaak al zoveel ruimte.

Daarnaast kan ik met mijn frisse en scherpe blik snel de vinger op de zere plek leggen, ik voel vaak goed aan wat er onder het verhaal ligt. Door hier erkenning aan te geven, ontstaat er ruimte en beweging van binnen.

Met mijn systemische kennis en ervaring bied ik een nieuw perspectief. Omdat we naar de wortels gaan van waar het wringt, is échte verandering mogelijk.

Ik vertel je graag de mogelijkheden!

Ik neem jouw medewerker(s) mee voor een individuele wandeling. Dat kan een keer, of meerdere keren, al naar gelang de behoefte.

Soms is een luisterend oor en het voorhouden van een spiegel voldoende, een andere keer geef ik een oefening tijdens de wandeling. Ik stem hierbij op de medewerker af, voel aan waar hij of zij voor open staat en klaar voor is.

Het is ook mogelijk om de wandelcoaching aan het hele team aan te bieden, dan ga ik met elke teamlid apart wandelen. Dit is een mooi onderdeel in een teambuilding traject. Het zorgt ervoor dat de teamleden elk een stap maken in hun eigen ontwikkeling, bewuster worden van hun eigen inbreng en meer open gaan staan voor elkaar. Hierdoor gaat het team beter functioneren, het neemt wrijving weg en zorgt voor een fijnere samenwerking. Vaak kan met één sessie al een verschil gemaakt worden.

Tenslotte kan ik ook een workshop verzorgen voor een team of specifieke groep in jouw organisatie. Bijvoorbeeld als onderdeel van een teambuilding dag of om een bepaald thema of vraagstuk op een andere manier te onderzoeken.

Wandelcoaching

Individuele wandelsessies met medewerkers

Eenmalig of meerdere sessies per medewerker, afhankelijk van de behoefte

Een wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en we lopen meestal ca. 5 km.

Het is ook mogelijk om het hele team individueel te coachen, waarbij iedereen aan zijn of haar eigen ontwikkelpunt werkt

Prijs: vanaf € 150,- per sessie of € 699 voor een traject van 5 sessies.

Afhankelijk van de locatie van de wandelcoaching en jullie specifieke wensen.

Ik maak graag een offerte op maat voor je. Die kun je aanvragen via het formulier hieronder. Ook kun je me mailen op ludwine@hartelicht.nl of bellen (06-82009537).

 

Wil jij graag zelfbewuste medewerkers?

Vind jij het belangrijk om medewerkers ruimte te bieden om zichzelf te ontwikkelen? Om zichzelf beter te leren kennen waardoor ze stabieler staan in hun werk en beter kunnen bijdragen aan het team?

En lijkt het je wat om hen daarvoor een laagdrempelige wandeling aan te bieden?

Neem dan vooral contact met me op!

“De wandelingen hebben de dynamiek van het team getransformeerd. Ik ervaar meer bereidheid, meer openheid en meer vrijwilligheid om als team een stap te zetten. Ludwine zorgt daarbij voor een veilige setting waarin medewerkers de ruimte voelen om hun verhaal te doen en te kijken naar eigen ontwikkelpunten.