Grenzen stellen
Hoe goed kun jij je grenzen aangeven? Is het iets dat je makkelijk af gaat, of vind je het stiekem best lastig?
En wat als je de ander daardoor met een probleem achterlaat? Lukt het je dan nog steeds? Of voel je ergens verantwoordelijkheid voor de ander?
Zeg jij vaak “ja” terwijl je eigenlijk “nee” had willen zeggen?
Je wil graag kiezen wat goed voelt voor jou
Kiezen voor de ander, is niet kiezen voor jezelf. En soms is dat helemaal prima. En nodig. Maar wat als je jezelf structureel tekort doet? Wat als je eigenlijk geen nee meer durft te zeggen?
Grenzen aangeven getuigt van liefde voor jezelf.
Jij bent het waard om een andere keuze te maken. Een keuze die goed voelt voor jou. Ook als dat betekent dat je daarmee iemand anders voor je gevoel misschien in de steek laat. Maar omdat je weet en voelt, dat dit het beste is voor jou op dit moment.
Dan neem je de verantwoordelijkheid voor jezelf. Dan blijf je dicht bij jezelf.
Waarom vind je dit zo lastig?
De vraag is, waarom het je niet lukt om dit te doen. Je weet rationeel wel dat je nee mag zeggen, maar het voelt niet oké. Vaak liggen er dan onbewuste patronen onder.
Ga met mij op pad, de natuur in. Ik laat je ervaren én voelen waarom je dit lastig vindt. Ook zal je een stap maken om je grenzen vanaf nu beter aan te geven en voor jezelf te gaan staan.
Je ontvangt van mij een audio opname, die je meeneemt op je telefoon. Je kiest zelf een plek uit in de natuur in jouw omgeving, waar je de audio al wandelend af kunt luisteren.
Ik begeleid je en geef je onderweg oefeningen die je zelfstandig uitvoert.
En ik beloof je: na afloop van deze wandeling voel jij jouw grenzen ineens een stuk beter. Je voelt het als iemand over jouw grens heen gaat. Je weet waar dit vandaan komt. En nu durf je wél keuzes te maken die goed voelen voor jou.
Wat heerlijk om in de natuur naar jouw rustgevende stem te luisteren. Ik kwam erachter dat ik naar bepaalde mensen in mijn leven veel meer mijn eigen grenzen neer mag zetten. Wat een mooi inzicht!