Grenzen stellen

Durf jij echt voor jezelf te kiezen? Ook als dat betekent dat je nee moet zeggen tegen een ander? En jouw grenzen aan moet geven?

Vaak vinden we dit best lastig. Want voor jezelf kiezen is één, maar als dat betekent dat je een ander niet helpt of laat zitten, wordt het ineens een stuk moeilijker.

En zeg je toch weer  “ja” terwijl je eigenlijk “nee” had willen zeggen.

Je hebt het ook niet geleerd 

We hebben het ook niet geleerd van onze ouders.

Zij hebben ons geleerd om vooral te kijken naar wat de ander nodig heeft. Dat je je aan moet passen. De lieve vrede moet bewaren. Anderen niet tot last mag zijn.

En dat hebben ze je geleerd vanuit liefde. Omdat ze dachten dat ze daar goed aan deden.

Maar toch knaagt het in jou. Je voelt dat dit patroon jou niet langer dient.

Dus: ben je er klaar voor om hier verandering in te brengen? Is het de hoogste tijd om nu eens echt voor jezelf te kiezen en te gaan staan voor wat jij nodig hebt?

Ja, ik ga voor mezelf kiezen! 

Ga met mij op pad, de natuur in. Ik laat je ervaren én voelen waarom je dit lastig vindt. Ook zal je een stap maken om je grenzen vanaf nu beter aan te geven en voor jezelf te gaan staan.

Je ontvangt van mij een audio opname, die je meeneemt op je telefoon. Je kiest zelf een plek uit in de natuur in jouw omgeving, waar je de audio al wandelend af kunt luisteren.

Ik begeleid je en geef je onderweg oefeningen die je zelfstandig uitvoert.

En ik beloof je: na afloop van deze wandeling voel jij jouw grenzen ineens een stuk beter. Je voelt het als iemand over jouw grens heen gaat. Je durft nu wel voor jezelf te kiezen. Je durft jouw plek in te nemen.

Wat heerlijk om in de natuur naar jouw rustgevende stem te luisteren. Ik kwam erachter dat ik naar bepaalde mensen in mijn leven veel meer mijn eigen grenzen neer mag zetten. Wat een mooi inzicht!