Opstelling in de natuur

Je hebt al zoveel dingen geprobeerd. Je dacht je lessen wel geleerd te hebben, stappen gemaakt te hebben.

Maar toch blijft dat thema maar terugkomen.

Die hardnekkige overtuiging waar je maar niet los van komt.

Een patroon dat zich maar blijft herhalen.

Elke keer lijkt het een beetje erger te worden.

Misschien herken je wel een van de volgende patronen?

$

Je voelt je zo verantwoordelijk dat je het werk van andere mensen overneemt. Het irriteert je soms wel dat de rest minder doet, maar jij doet wat nodig is. Het resultaat moet behaald worden! Ook al ben jij chronisch moe, opgeven komt niet in jouw woordenboek voor.

$

Je hebt het gevoel dat je er nooit echt helemaal bij hoort. Bij je familie niet, op je werk niet. Dat voelt eenzaam.

$

Fouten maken vind je lastig, dat doe je liever niet. Daarom werk je keihard. En voel je je schuldig als er toch eens iets fout gaat. Daar kun je nog lang over piekeren.

$

Je vindt het moeilijk om nee te zeggen. Je voelt vaak wel dat je iets niet wil, maar wil de andere persoon niet belasten met een probleem. Dus zeg je ja, maar baal je daar stiekem wel een beetje van.

$

Je voelt zo vaak angst. Je bent bang om een nieuwe stap te zetten, het voelt alsof iets je tegenhoudt. Je bent bang om het niet goed te doen. Of je bent bang voor wat anderen van je vinden. Hoe fijn zou het zijn om zonder die angst te leven?

$

Je weet niet zo goed wat je wil. Waar zeg jij nu echt ja tegen met heel je hart? Of laat je je meestal beïnvloeden door de mening van anderen?

In al deze gevallen kan het helpend zijn om een opstelling te doen. Bij mij kun je dat buiten doen, in de natuur.

Hoe werkt een opstelling in de natuur?

We gaan samen op pad bij het Leesten in Apeldoorn. We lopen een stukje de natuur in, waarbij je mij kort uitlegt wat je vraag of thema is waar je tegenaan loopt. Vervolgens gaan we de opstelling doen.

Ik werk systemisch in de natuur, wat betekent dat we de opstelling in en met de natuur doen. Je doet deze opstelling alleen. Dat is anders dan bij familie opstellingen, waar andere mensen representant zijn voor jouw familie of andere zaken die opgesteld worden. We maken gebruik van alles wat er in de natuur voorhanden is. Zo kan bijvoorbeeld een boom representant zijn voor een familielid.

We stappen letterlijk in het “krachtenveld”, waarin je kunt voelen wat die verschillende krachten jou te vertellen hebben.

Jij beweegt je door de natuur en ik begeleid jou daarbij. Ik stel je vragen en samen leggen we zo de puzzel.

Een opstelling in de natuur is net zo krachtig als een familie opstelling. En kan voor sommigen ook als veiliger worden ervaren, je doet het immers alleen.

NB omdat een opstelling wat in beweging kan zetten, is een nazorg gesprek standaard inbegrepen bij de sessie. Dit gesprek vindt een week na de opstelling plaats en is telefonisch.

“Ik was verrast door wat een opstelling in de natuur kan brengen. Ludwine hielp me om uit mijn hoofd te komen, stelde rake vragen en begeleidde het proces liefdevol, zorgvuldig en vanuit nabijheid. Ik voelde me al snel vertrouwd genoeg en veilig om me open te stellen en samen op pad te gaan. De opstelling maakte zichtbaar wat voor mij nog onzichtbaar was en bracht nieuwe beweging”

Wat houdt de sessie in?

We lopen een stukje de natuur in, waarin jij vertelt welke vraag of thema je wil onderzoeken. Vervolgens doen we de opstelling. Als we voelen dat het is afgerond, lopen we weer terug. Er is dus geen intake vooraf, we kijken in de opstelling wat “zich aandient” en wat op dat moment gezien wil worden.

Nog even de details op een rijtje:

Een individuele sessie van 1,5 uur

Jij brengt een vraag of thema in, die we gaan opstellen

bij het Leesten of Berg & Bos, in Apeldoorn

inclusief nazorg gesprek (telefonisch, max. 20 minuten)

Prijs: € 122,-

 

“Wat was het bijzonder en waardevol om samen met Ludwine in de natuur een opstelling te doen. Ze sluit heel makkelijk aan door haar rustige manier van zijn, stelt de juiste vragen, waardoor ze direct tot de kern komt. De natuur is zo krachtig en puur en Ludwine laat het je zien en voelen. Ik ben er echt door geraakt en kreeg inzicht in waar ik stond en weet weer hoe ik verder kan. Dankjewel Ludwine!”

Is het tijd om het patroon te doorbreken?

Is het tijd om dat ene, niet helpende patroon, dat steeds maar weer terugkomt, nu dan echt eens te doorbreken? 

Boek dan een natuuropstelling met mij. Ik beloof je: dit zorgt voor een blijvende verandering in je leven. Laat je verrassen door de magie van het systemisch werk in de natuur!

Je bent van harte welkom!