Opstelling in de natuur

Rationeel weet je het wel. Je weet dat bepaalde overtuigingen niet kloppen en dat je ze los mag laten. 

Maar toch lijkt dat maar niet te lukken. 

Of misschien weet je juist niet precies waar het zit. Je loopt ergens tegenaan, er lijkt een soort blokkade te zijn. Maar wat dat is? Je hebt geen idee.

Maar je hebt er wel last van. Het belemmert je. Je komt maar niet verder.

Misschien herken je dit wel?

Je vindt het moeilijk om nee te zeggen. Je wil geen ja zeggen, maar voelt je ook verantwoordelijk voor de ander.

Fouten maken vind je lastig, je wil het graag goed doen. Als er iets fout gaat, kun je daar nog lang over piekeren.

Je wil je gevoel volgen, maar het lijkt alsof iets je tegenhoudt. De stem in je hoofd die zegt dat je verstandige keuzes moet maken?

Je bent gewend om door te zetten. Rust nemen en zelfzorg is iets dat je jezelf niet gunt.

Het is nodig om naar een andere laag te gaan

Sommige dingen kun je niet oplossen met je hoofd. Dan is het nodig om naar een diepere laag te gaan. De laag van voelen en weten. In je lijf.

We hebben allemaal onbewuste overtuigingen in ons, die zijn gevormd in onze kindertijd of die we hebben overgenomen uit ons familiesysteem. Het kan zijn dat we iets zijn gaan dragen voor een familielid, ook dat gebeurt onbewust.

Met een opstelling maken we deze patronen zichtbaar. Valt ineens het kwartje waar bepaald gedrag vandaan komt. Begrijpen we waarom we iets niet los konden laten.

Maar doordat je het zelf gaat voelen, kun je er nu wel los van komen. Kun je het onbewuste bewust maken en een andere keuze maken.

Hoe werkt een opstelling in de natuur?

We gaan samen op pad, de natuur in. We lopen een stukje, naar een plek die voor jou goed voelt. Onderweg leg je mij kort uit wat je vraag of thema is waar je tegenaan loopt. Vervolgens gaan we de opstelling doen.

Ik werk systemisch in de natuur, wat betekent dat we de opstelling in en met de natuur doen. Je doet deze opstelling alleen. Dat is anders dan bij familie opstellingen, waar andere mensen representant zijn voor jouw familie of andere zaken die opgesteld worden. We maken gebruik van alles wat er in de natuur voorhanden is. Zo kan bijvoorbeeld een boom representant zijn voor een familielid.

We stappen letterlijk in het “krachtenveld”, waarin je kunt voelen wat die verschillende krachten jou te vertellen hebben.

Jij beweegt je door de natuur en ik begeleid jou daarbij. Ik stel je vragen en samen leggen we zo de puzzel.

Een opstelling geeft je heel helder inzicht in hoe je verder wil én wat je los wil laten. 

“Ik was verrast door wat een opstelling in de natuur kan brengen. Ludwine hielp me om uit mijn hoofd te komen, stelde rake vragen en begeleidde het proces liefdevol, zorgvuldig en vanuit nabijheid. Ik voelde me al snel vertrouwd genoeg en veilig om me open te stellen en samen op pad te gaan. De opstelling maakte zichtbaar wat voor mij nog onzichtbaar was en bracht nieuwe beweging”

Wat houdt de sessie in?

We lopen een stukje de natuur in, waarin jij vertelt welke vraag of thema je wil onderzoeken. Vervolgens doen we de opstelling. Als we voelen dat het is afgerond, lopen we weer terug. Er is dus geen intake vooraf, we kijken in de opstelling wat “zich aandient” en wat op dat moment gezien wil worden.

Nog even de details op een rijtje:

Een individuele sessie van ca. 1,5 uur

Jij brengt een vraag of thema in, die we gaan opstellen

bij het Leesten of Berg & Bos, in Apeldoorn

Prijs: € 111,-

 

 

“Wat was het bijzonder en waardevol om samen met Ludwine in de natuur een opstelling te doen. Ze sluit heel makkelijk aan door haar rustige manier van zijn, stelt de juiste vragen, waardoor ze direct tot de kern komt. De natuur is zo krachtig en puur en Ludwine laat het je zien en voelen. Ik ben er echt door geraakt en kreeg inzicht in waar ik stond en weet weer hoe ik verder kan. Dankjewel Ludwine!”

Is het tijd om het patroon te doorbreken?

Is het tijd om dat ene, niet helpende patroon, dat steeds maar weer terugkomt, nu dan echt eens te doorbreken? 

Boek dan een natuuropstelling met mij. Ik beloof je: dit zorgt voor een blijvende verandering in je leven. Laat je verrassen door de magie van het systemisch werk in de natuur!

Je bent van harte welkom!