Recensies

Wil je weten wat anderen zeggen over mij? Lees de recensies hieronder.

Ellen, De reis naar binnen

“Ik merkte zowel in mijn relatie met mijn man als met mijn moeder dat bepaalde “coping” strategieën niet meer goed werkte en zelfs de (emotionele) verbinding in de weg zaten. Ik wilde daarin graag bewuster worden van mijn strategieën en nieuwe leren. Praten met een psycholoog zag ik niet direct zitten en toen ik per toeval op de oproep van Ludwine belandde dacht ik “dit is lekker uit mijn comfortzone” en dat was de reden dat ik contact zocht.

Ik ben open in het traject gestapt maar al in de eerste kennismaking sessie voelde het goed met Ludwine. Ze geeft de ruimte aan alle gedachtes en gevoelens die er zijn, zonder oordeel. Ze stelt vragen zodat je ze zelf in context kan plaatsen. Het traject heeft een aanpak en structuur maar er is voldoende ruimte om hierop aan te passen. Dat doet Ludwine in het moment en ik heb zelf ook twee keer aangegeven dat ik liever iets anders wilde (even niet verdiepen, maar juist stil staan en markeren wat er allemaal al ontdekt was).

Het werken in de natuur is mij prima bevallen. In het begin moest ik even wennen om in de metaforen te stappen. En ook het voelen was niet altijd direct makkelijk. Maar door even “te landen” en de vragen die Ludwine stelt, komt het er altijd.

Het is een intensief traject geweest. Ook in het proces kon ik na sessies vaak veel slapen. De verwerking van je niet-helpende overtuiging naar een nieuwe vraagt energie. Het levert soms ook al direct iets op (in bepaalde situaties wordt ik veel minder getriggerd) en anderen moeten nog even door sudderen. Daar zijn de effecten minder direct zichtbaar maar moet de situatie daarvoor nog komen.

Het traject is waardevol voor iedereen die zichzelf beter wil leren begrijpen. Je moet wel naar jezelf durven kijken. Juist als je jezelf rationeel en analytisch beschouwt, adviseer ik je een traject met Ludwine om een andere kant van jezelf te ontdekken en te leren voelen.”

Leonie, dagretraite Ik & mijn kleine ik

“Ik heb deze dag als een cadeau voor mijzelf ervaren! Ik had ‘verwacht’ dat ik het een pittige dag zou vinden, omdat ik middenin allerlei processen zit. Maar ik vond de dag juist heel warm, veilig, fijn, open, verbindend en erg divers. En er hebben zeker tranen gevloeid en dat was heel mooi! Fijn ook dat we zoveel buiten waren. De begeleiding van Ludwine is heel prettig, kundig, zacht en precies de juiste dingen zeggend. Ook voelde het heel gelijkwaardig en respectvol. Dank je wel Ludwine.”

Dagretraite Ik & mijn kleine ik

“De rust en het begrip van Ludwine, gecombineerd met de schitterende locatie, maakte deze retraite voor mij een hele bijzondere en waardevolle ervaring!!”

Dagretraite Ik & mijn kleine ik

“Een dag met mijn kleine ik……wat een ervaring en wat was het fijn. Je voelt je snel op je gemak bij Ludwine. Ik gun ieder mens zo’n dag.: “

Brigitte, dagretraite Ik & mijn kleine ik

“De mini retraite ik en mijn kleine ik is echt een dag voor jezelf. Heerlijk eruit in een prachtige omgeving de natuur in. Ludwine zorgt voor een veilige setting en begeleidt heel rustig. De dag biedt een mooie afwisseling in opdrachten en tijd om bij jezelf te komen. Zo tof dat de elementen  uit de natuur, samen met de begeleiding van Ludwine, je al zo veel inzicht kunnen geven.

Goed verzorgd met lekker eten en drinken. Door de creatieve afsluiting kon ik met een redelijk rustig hoofd de auto in.”

Workshop Ik & mijn moeder

“De workshop Ik & mijn moeder vond ik heel bijzonder.

Ludwine heeft een rustige uitstraling en stelt mooie vragen. Ik was verrast door wat een opstelling in de natuur kon brengen. Doordat er veel elementen in de natuur aanwezig zijn gaf dat een prachtige aanvulling. Je leert op een andere manier te luisteren, zien en voelen die enorm verrijkend is. Spiegelen met iets uit de natuur vond ik zeer waardevol. Mijn onderbewuste ging spreken en gaf mooie inzichten in de relatie met mijn moeder.”

Femke, workshop Ik & mijn moeder

“Ludwine heeft een hele prettige opbouw in haar workshop. Door haar zachtheid voel je je meteen veilig. Ze geeft ruimte voor wat er is en voelt goed aan wat er speelt en nodig is. Echt een aanrader! Ik heb inzichten gekregen die ik niet had kunnen bedenken en sta zeker open voor méér van Ludwine”

Opstelling in de natuur

“Ik was verrast door wat een opstelling in de natuur kan brengen. Ludwine hielp me om uit mijn hoofd te komen, stelde rake vragen en begeleidde het proces liefdevol, zorgvuldig en vanuit nabijheid. Ik voelde me al snel vertrouwd genoeg en veilig om me open te stellen en samen op pad te gaan. De opstelling maakte zichtbaar wat voor mij nog onzichtbaar was en bracht nieuwe beweging.”

Opstelling in de natuur

“Wat was het bijzonder en waardevol om samen met Ludwine in de natuur een opstelling te doen. Ze sluit heel makkelijk aan door haar rustige manier van zijn, stelt de juiste vragen, waardoor ze direct tot de kern komt. De natuur is zo krachtig en puur en Ludwine laat het je zien en voelen. Ik ben er echt door geraakt en kreeg inzicht in waar ik stond en weet weer hoe ik verder kan. Dankjewel Ludwine!”

Workshop Ik & mijn moeder

“De workshop onder begeleiding van Ludwine heeft mij inzicht en steun gegeven in het proces over de band tussen mij en mijn moeder. Als coach weet ze al gauw aan te sluiten op de voor mij moeilijke plekken, zodat ik ze vervolgens met haar hulp om kan zetten in een ander licht. In haar werkwijze heeft ze een rustige houding en brengt ze gelijk een gemoedelijke sfeer met zich mee. We gingen goed de diepte in tijdens de sessie, dat was voor mij heel effectief.”

Opstelling in de natuur 

“Het was heel bijzonder. Alle puzzelstukjes vallen op hun plek. Ludwine was de juiste persoon voor mij met haar mooie rustige uitstraling en stem.”

Workshop Ik & mijn moeder 

“Zo ontzettend waardevol hoe Ludwine in en met de natuur werkt. Haar begeleiding is zo puur, zo helder. Ik heb letterlijk mogen voelen en ervaren hoe de relatie met mijn moeder is en heb prachtige inzichten opgedaan. Ik ging echt met een antwoord op mijn vraag naar huis.”

Workshop Ik & mijn moeder

“Tijdens de workshop “Ik & mijn moeder” heb ik, onder de rustige en professionele begeleiding van Ludwine, mooie systemische inzichten gekregen over de relatie met mijn moeder. Met name over de manier waarop zij dingen doet en hoe dat weer in relatie staat met mijn oma. Daarnaast ook fijn om weer bewust te zijn hoe mooi de natuur voor jezelf als spiegel kan werken. Bedankt Ludwine!”

Opstelling in de natuur

“Ludwine luistert goed en komt vlot tot de kern. Ze helpt je uit je hoofd te komen en juist te gaan voelen. Ik vond het prettig om tijdens de sessie de natuur in te gaan en deze ook echt te gebruiken bij de oefeningen.”